درخت دانش

سامانه مشاوره تحصیلی درخت دانش

درخت دانش

سامانه مشاوره تحصیلی درخت دانش

زمان انتخاب رشته کنکور


زمان انتخاب رشته کنکور

طبق اطلاعات به دست آمده، امسال نیز مانند سالهای گذشته، در نیمه دوم مرداد به محض اعلام نتایج کنکور 96، فرم انتخاب رشته از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org در اختیار داوطلبان گرامی قرار خواهد گرفت. داوطلبان می توانند با مشاوره و گرفتن راهنمایی از مشاوران متخصص درخت دانش و مطالعه مقالات منتشر شده در این سایت با آگاهی هر چه بیشتر به انتخاب رشته خود بپردازند. تا فرار سیدن زمان انتخاب رشته داوطلبان می توانند درباره شرایط و نحوه انجام دادن انتخاب رشته و … مطالعه نموده و اطلاعات خود را در این زمینه بالا ببرند.

نکاتی که در یک انتخاب رشته کنکور سراسری حائز اهمیت است، شامل:

کارنامه انتخاب رشته،رتبه قبولی کنکور، تاثیر سهمیه در انتخاب رشته و انتخاب رشته  دانشگاه ازاد می باشد.

در قسمت کارنامه اولیه که همان کارنامه عملی نیز می باشد، اطلاعات داوطلب که شامل اطلاعات هویتی،معدل، استان بومی وسهمیه تعلق گرفته به او در ان مشخص شده است. پس داوطلب باید با توجه به شرایط علمی خود و دانشگاه هایی که مجاز به انتخاب رشته شده است و همچنین اطلاعات ازمونی خود که شامل درصدها در هر درس و نمره آزمونی اوست، شروع به انتخاب رشته نماید.

در قسمت اولیه کارنامه  داوطلب سهمیه و استان بومی مشخص شده است. در قسمت دوم که وضعیت مجاز به انتخاب رشته در ان ذکر شده که به غیر از روزانه و شبانه و فرهنگیان که مجاز بودن ان بستگی به رتبه شما در کنکور سراسری دارد، همه داوطلبان کنکور سراسری در سایر دوره ها مجازبه انتخاب رشته  می باشند. در قسمت سوم که درصد دروس، نمره و رتبه ازمونهر داوطلب به تفکیک زیر گروه ها مشخص شده است. این قسمت سوم  مهمترین بخش از کارنامه شما را شامل می شود.

تفاوت رتبه در مناطق(زمان انتخاب رشته کنکور)

ناگفته نماند که سهمیه و استان بومی در انتخاب رشته بسیار حایز اهمیت است به گونه ای که هیچگاه نمی توان رتبه قبولی یک داوطلب از منطقه ۱را با داوطلبی از منطقه ۳ مقایسه و به یک گونه انتخاب رشته نمود.

در انتخاب رشته دانشگاه ازاد، از انجایی که برای قبولی در یک منطقه خاص  و همچنین سهمیه بومی گزینی نیازی نیست و این سهمیه ها در انتخاب رشته دانشگاه ازاد تاثیری ندارد، به روشی جداگانه انتخاب رشته انجام می گیرد.

اطلاعاتی راجع به سهمیه مناطق بومی:

گزینش بومی در رشته های تحصیلی مختلف بصورت استانی ، ناحیه ای ، قطبی و یا گزینش کشوری انجام می گیرد.

رشته هایی که در اکثر دانشگاه های کشور موجود هستند و از نظر کاربردی به متخصصین ومی نیازمندند ، گزینش در آنها بصورت بومی استانی خواهد بود .

رشته هایی که در دانشگاه یک  استان از چند استانی که در نزدیک هم قرار دارند وجود داشته باشد ، گزینش در آن رشته بصورت بومی ناحیه ای خواهد بود .

اگر رشته ای در دانشگاه های یک ناحیه از چند ناحیه نزدیک به هم  وجود داشته باشد ، پذیرش در آن رشته بصورت بومی قطبی خواهد بود .

گزینش بصورت کشوری برای رشته هایی است که آن رشته در استانهایی که به عنوان یک قطب محسوب  میشوند نیز وجود نداشته باشد و تنها در برخی از دانشگاه ها موسسات آموزش عالی ارائه میگردد .

جدول دسته بندی نواحی بومی کشور

نواحی بومی استان های تابعه

ناحیه یک البرز ، تهران ، زنجان ، سمنان ، قزوین ، قم و مرکزی

ناحیه دو آذربایجان شرقی ، آذربایجان غربی ، اردبیل

ناحیه سه  اصفهان ، چهارمحال بختیاری و یزد

ناحیه چهار سیستان و بلوچستان و کرمان

ناحیه پنج بوشهر ، فارس ، کهگیلویه و بویر احمد و هرمزگان

ناحیه شش کردستان ، کرمانشاه و همدان

ناحیه هفت ایلام ، خوزستان و لرستان

ناحیه هشت خراسان رضوی ، خراسان جنوبی ، خراسان شمالی

ناحیه نه  گلستان ، گیلان و مازندران

 

جدول دسته بندی قطب های بومی کشور

قطب های بومی استان های تابعه

قطب یک البرز ، تهران ، زنجان ، سمنان ، قزوین ، قم ، مرکزی ، گلستان ، گیلان و مازندران

قطب دو خراسان رضوی ، خراسان جنوبی ، خراسان شمالی ، سیستان و بلوچستان و کرمان

قطب سه آذربایجان شرقی ، آذربایجان غربی ، اردبیل ، کردستان ، کرمانشاه و همدان

قطب چهار اصفهان ، چهارمحال بختیاری ، یزد ، ایلام ، خوزستان و لرستان

قطب پنج بوشهر ، فارس ، کهگیلویه و بویر احمد و هرمزگاناگر داوطلبی در یک استان مدرک تحصیلی سه سال آخر دوره متوسطه ( دبیرستان و یا هنرستان ) در دوره نظام قدیم و یا مدرک پیش دانشگاهی و دوسال قبل یعنی سوم و دوم دبیرستان در دوره نظام جدید، را اخذ کرده باشد(زمان انتخاب رشته کنکور)، داوطلب بومی آن استان شناخته خواهد شد . چنانچه محل اخذ مدرک سه سال آخر داوطلبی در یک استان نباشد ، استان محل تولد داوطلب به عنوان استان بومی وی در نظر گرفته خواهد شد.

گزینش در دوره های روزانه و شبانه

گزینش در دوره های روزانه به دلیل ویژگی های آموزشی و امکانات بهتر نسبت به سایر دوره های آموزشی ، بصورت استانی یا ناحیه ای یا قطبی و یا کشوری است که برای هر رشته تحصیلی در هر گروه آزمایشی در دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری مشخص شده است . پذیرش در دوره های نوبت دوم یعنی همان شبانه و نیمه حضوری گزینش بومی استانی و در دوره های غیر دولتی و غیر انتفاعی گزینش بومی ناحیه ای انجام میگیرد(زمان انتخاب رشته کنکور). در دوره های مجازی و پردیس خودگردان نیز گزینش بصورت کشوری می باشد و بومی گزینی صورت نمیگیرد . در دوره های پیام نور برای ۷۰ درصد  ظرفیت رشته ها در واحد های هر شهرستان از داوطلبان بومی و ۳۰ درصد  ظرفیت پذیرش به داوطلبان شهرستان های تحت پوشش آن مرکز آموزشی تعلق می گیرد .

ظرفیت پذیرش در هر کد رشته محل پس از کسر سهمیه ۲۵ درصدی ایثارگران و جانبازان ، با توجه به نوع گزینش در دوره های مختلف بصورت زیر است :

گزینش در رشته های کشوری(زمان انتخاب رشته کنکور)

در رشته هایی که پذیرش در آنها بصورت کشوری می باشد ، ظرفیت هر کد رشته محل به نسبت هر یک از متقاضیان شرکت کننده در سهمیه مناطق و سهمیه خانواده شهدا به تعداد کل شرکت کنندگان هر گروه آزمایشی تعیین میشود .

گزینش در رشته بومی استانی ، ناحیه ای ، قطبی : در رشته محل هایی که گزینش در آنها بصورت بومی می باشد، پس از کسر سهمیه  درصدی ایثارگران و جانبازان ،  از ظرفیت باقی مانده به داوطلبان آزاد یا همان غیر بومی و مابقی به نسبت تعداد شرکت کنندگان هر یک از سهمیه های مناطق و خانواده شهدا در بوم مربوطه به تعداد کل شرکت کنندگان آن بوم از گروه آزمایشی اختصاص می یابد . شناخت در سهمیه ها و مناطق می تواند شما را در انتخاب رشته کمک نماید.

مشاوره درخت دانش و زمان انتخاب رشته کنکور

جهت مشاوره با مشاوران متخصص و مجرب درخت دانش می توانید با شماره تلفن 9099072943 بدون  نیاز به کدگیری از طریق تلفن ثابت منزل اقدام نمایید. در صورت موفق نشدن به ارتباط تلفنی می توانید سوالات ( نظام وظیفه، انتخاب رشته علوم انسانی، انتخاب رشته علوم تجربی، انتخاب رشته ریاضی و فنی، دفترچه کنکور سراسری، تراز نمره و قبولی در دانشگاه های سراسری، نرم افزار انتخاب رشته، معرفی دانشگاه های سراسری و دانشگاه آزاد) خود را در سایت درخت دانش مطرح نمایید تا در کمترین زمان به آنها پاسخ داده شود.

منبع: درخت دانش

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.