درخت دانش

سامانه مشاوره تحصیلی درخت دانش

درخت دانش

سامانه مشاوره تحصیلی درخت دانش

نرم افزار انتخاب رشته


نرم افزار انتخاب رشته

در پست های پیشین به صورت اجمالی با (نرم افزار انتخاب رشته) آشنا شدید و در این پست قصد داریم نگاهی عمیق تر به این نرم افزار انتخاب رشته کنکور سراسری 96 بیاندازیم و آن را تحلیل کنیم.

مطمئنا ذهن داوطلبان درگیر سوال های بسیاری در این  باب(نرم افزار انتخاب رشته کنکور) می شود که قصد داریم به تحلیل انها بپردازیم.

سوال هایی نظیر:

نرم افزار چیست؟

نرم افزار انتخاب رشته چیست؟

نرم افزار انتخاب رشته چگونه کار می کند؟

نقاط ضعف یک نرم افزار انتخاب رشته چیست؟

کدام یک از نرم افزارهای موجود کاربردی تر هستن؟

آیا برای یک انتخاب رشته درست استفاده از نرم افزار انتخاب رشته ضروری است؟

ملاک انتخاب و پیشنهاد رشته های معرفی شده توسط نرم افزار انتخاب رشته چه مواردی است؟

آیا ترندهای هرسال برای انتخاب رشته توسط این نرم افزار ها رعایت میشود؟

تفاوت انتخاب رشته ی امسال با سال های پیش و تاثیر آن در اعتبار نرم افزارهای انتخاب رشته چیست؟

تعریف نرم افزار

لازم است در ابتدا تعریفی جامع از واژه نرم افزار ارائه دهیم. “نرم افزار، مجموعه ای از برنامه های رایانه ای، رویه ها و مستندات است که انجام کارهای مختلف بر روی یک سیستم رایانه ای را بر عهده دارد. در دانش رایانه و مهندسی نرم‌افزار تمام اطلاعات فراوری شده بوسیله سیستم کامپیوتر، برنامه‌ها و داده ها را نرم افزار می نامند.”

با استفاده از اطلاعات پذیرفته شدگان  کنکور (مثل رتبه، درصد، شهر محل پذیرش و…) در سال های پیشین تعدادی از موسسات طی چند سال اخیر دست به ابتکار جالبی زده اند به این صورت که شما رتبه ی کنکور خود را در این نرم افزار وارد میکنید و این سیستم افرادی که رتبه یی شبیه به شما داشته اند و در هر رشته محل پذیرفته شده اند را لیست کرده و به شما نشان می دهد.

نگاه کلی به کاربرد نرم افزار انتخاب رشته

خوبی استفاده از آن این است که به طور تقریبی می توانید از وضعیت پذیرش در سالهای گذشته مطلع شوید. اما ایراد بزرگی که در همین زمینه وجود دارد این است که انتخاب رشته های این نرم افزارها براساس رتبه ی داوطلب می باشد اما در اصل، پذیرش از سوی سازمان سنجش از طریق نمرات تراز داوطلبان صورت می گیرد و این میتواند اعتبار و پایایی این نرم افزار های انتخاب رشته را زیر سوال ببرد.

به عنوان مثال فرض کنید کنکور پارسال از سطح سوالات راحت تری برخوردار بوده و سوالات کنکور امسال دشواری بیشتری داشته،  لذا تراز داوطلبان در سال گذشته از امسال  بالاتر می باشد و در نتیجه مثلا رتبه 1000 امسال با رتبه 1000 پارسال از تراز متفاوت و به دنبال آن شانس قبولی متفاوتی برخوردار است. حالا به همین نقطعه ضعف تغییر کردن ظرفیت های هر سال مخصوصا در رشته  های پرمخاطب را هم اضافه کنید.

بررسی نرم افزار انتخاب رشته از نگاه دیگر

و اما وجود یک تفاوت در کنکور امسال با پارسال میزان کاربردی بودن نرم افزار انتخاب رشته را برای داوطلبان امسال کمرنگ تر میکند! و آن این است که در کنکور امسال برخلاف سال های قبل تنها یک دفترچه برای هر دو گروه دولتی و آزاد ارائه شد اما تمام داده ها و اطلاعت این نرم افزار بر اساس کنکور سال های گذشته می باشد که آزمون آزادو سراسری جدا برگذار میشدند و در نتیجه تراز ها و رتبه های متفاوتی را هم دارا بودند.

از دیگر ضعف های نرم افزار انتخاب رشته می توان به این مورد اشاره کرد که هر ساله تعدادی از رشته ها یا حذف می شوند یا تعدادی رشته در بعضی دانشگاه ها اضافه می شوندو یا ظرفیت ها تغییر می کند و این موارد اصلا در نرم افزارهای انتخاب رشته لحاظ نخواهد شد.

تاثیر علاقه در انتخاب رشته

متاسفانه نرم افزار انتخاب رشته علایق شما را در نظر نمی گیرد، و از اعمال ملاک های شخصی شما برای انتخاب یک رشته و دانشگاه  مناسب عاجز است به عنوان مثال جدا از علاقه شما که مهم ترن عامل می باشد ملاک های دیگری هم در انتخاب حائز اهمیت است، که اگر امروز آنها را نادیده بگیرد برای چند سال آینده تحصیلی باید با آنها دست و پنجه نرم کنید مثلا مسافت یک دانشگاه تا شهر محل سکونت شما، اینکه یک دانشگاه خدماتی از قبیل خوابگاه های دولتی ارائه می دهد یا نه. اینکه اساتید بهتر و قوی تر در هر رشته در کدام دانشگاه مشغول به تدریس و فعالیت هستند و…

اما تنها لطفی که نرم افزار انتخاب رشته در حق شما میکند این است که یک برشی از تعدادی پذیرفته شدگان سال های قبل را با ذکر تمامی رشته های مختلف که شاید درصد زیادی از آنها هم مدنظر شما نباشد را به شما نشان می دهد.

عامل مهم دیگری که نباید از آن چشم پوشی کرد این است که هرسال یک سری رشته های خاص ترند میشوند که تعداد زیادی از داوطلبان قصد تحصیل در آنها را دارند و در نتیجه حجوم علایق به این رشته ها زیاد می شود و این رشته ها با توجه به نیاز جامعه وجهه اجتماعی که دارند یا زیر ساخت هایی که برای آینده شغلی خوبی در آن رشته ایجاد میشود و دیگر عوامل بورس میشوند و باید دانست که ترندها در سال های مختلف متفاوت هستند.

 پیشنهاد مشاوره تحصیلی درخت دانش

در آخر این نکته را نیز باید گوشزد کرد که شما به عنوان یک شرکت کننده در کنکور که حدود یک سال از مهم ترن سال های زندگی خود را وقف درس کردید و انرژی و هزینه در این راه گذاشتید تا چه اندازه ورود به رشته، دانشگاه و شهر خاصی می تواند در سرنوشت و آینده شما تاثیر بگذارد؟ و تا چه اندازه با دید باز به این راه قدم می گذارید؟ مطمئنا خیلی زیاد…

پس هرگز این نکته را فراموش نکنید که به نرم افزار انتخاب رشته اطمینان صرف نداشته باشید! بلکه به آن به عنوان یک گزینه در کنار باقی موارد کاراتر و اطمینانی تر موجود نگاه کنید. در این راه  برای انتخاب رشته و انتخاب مسیر و سرنوشت شما مشاورین زبده درخت دانش همواره آماده ی خدمات رسانی به هم وطنان عزیز هستند.

مشاوره تحصیلی درخت دانش برای پیشبرد اهداف بلند مدت و کوتاه مدت خود در راستای رسیدن به موفقیت های شما عزیزان، با تلاش های شبانه روزی خود در باب موضوع انتخاب رشته کنکور سراسری 96، با مشاوران مجرب خود در خدمت شما دوستان عزیز خواهد بود.

برای ارتباط با واحد مشاوره تحصیلی درخت دانش با شماره گیری(تلفن ثابت بدون کدگیری) 9099072943 می توانید تماس حاصل فرمایید.

منبع: درخت دانش

معرفی دانشگاه صنعتی اراک

معرفی دانشگاه صنعتی اراک

دانشگاه صنعتی اراک

تاریخچه و دستاوردها

دانشگاه صنعتی اراک از سال 1367با عنوان آموزشکده فنی مهندسی با هدف تریبت نیروی متخصص برای صنایع استان آغاز به فعالیت نمود. در سالهای اولیه تاسیس برای 9 گرایش کاردانی در رشته ­های مکانیک، برق و متالورژی با ظرفیت نهایی 1200 دانشجو برنامه‏ریزی‏های لازم انجام و مجوزهای مربوطه اخذ گردید و با همکاری ماشین ‏سازی اراک در سه گرایش ماشین ابزار، ریخته­گری و نقشه کشی صنعتی تا سال 1375 اقدام به پذیرش دانشجو می نمود.

در سال 1385 همزمان با پذیرش دانشجو در رشته مهندسی برق قدرت، شورای گسترش آموزش عالی با ارتقاء این آموزشکده و تبدیل آن به دانشکده فنی مهندسی موافقت نمود و پس از آن ،  استقلال این دانشکده از دانشگاه علم و صنعت ایران توسط هیات دولت تصویب گردید.

در تیر ماه سال 1389 در راستای توسعه کیفی و کاربردی آموزش عالی در کشور و نیاز استان صنعتی مرکزی به یک دانشگاه صنعتی و نیز فعالیتهای قابل توجه آموزشی و پژوهشی آن، این مجموعه موفق به اخذ مجوز از شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جهت ارتقاء به دانشگاه صنعتی اراک گردید. پیرو استقلال و ارتقاء انجام گرفته، دانشگاه صنعتی اراک برای سال تحصیلی 91-1390 اقدام به پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد در دو رشته مهندسی مکانیک ساخت و تولید و رشته مهندسی معدن – گرایش اکتشاف نموده است. ریاست این دانشگاه در حال حاضر بر عهده دکتر محسن نجفی می باشد.

موقعیت جغرافیایی

آدرس دانشگاه صنعتی اراک

دانشگاه صنعتی اراک در استان مرکزی ، شهرستان اراک ، خیابان دانشگاه واقع شده است. دراین دانشگاه در حال حاضر بیش از 1000 دانشجو در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد مشغول به تحصیل می باشند.

دانشکده ها و رشته ها

دانشکده های دانشگاه صنعتی اراک عبارتند از : مکانیک ، برق و کامپیوتر ، گروه عمران ، گروه معارف ، مواد و معدن و گروه علوم پایه .

ملاحظات

راههای ارتباط با دانشگاه صنعتی اراک  :

تلفن : 08633670021         فکس : 08633670020       کدپستی : 3818141167

وبسایت دانشگاه

منبع: درخت دانش

معرفی دانشگاه صنعتی ارومیه

معرفی دانشگاه صنعتی ارومیه

دانشگاه صنعتی ارومیه

تاریخچه و دستاوردها

هیئت مؤسس دانشگاه صنعتی ارومیه در تابستان ۱۳۸۴ تشکیل و شروع بکار نمود. پیرو اخذ موافقت اصولی تأسیس دانشگاه صنعتی ارومیه با پیگیری مسئولین امر، ردیف بودجه مستقلی برای این دانشگاه با پیشنهاد دولت و تصویب مجلس شورای اسلامی ایران ایجاد گردید. با کسب مجوز شروع فعالیتهای آموزشی-پژوهشی در سه رشته مهندسی، این دانشگاه در اسفند ماه ۱۳۸۵ رسماً شروع بکار نمود.

چشم‌اندازهای توسعه دانشگاه : دستیابی به سطح دانشگاه‌های توسعه یافته در تمامی شاخص‌ها ، دستیابی به آخرین یافته‌های علمی و تکنولوژیکی و پژوهش محور نمودن جریان تصمیم گیریهای فنی ، ارائه تمام رشته‌های مورد نیاز بخش صنعت و معدن شمالغرب کشور و فعال نمودن پذیرش دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی ، ارتقای دانشگاه صنعتی ارومیه به یک دانشگاه بین‌المللی و فراملّی و جذب دانشجو از کشورهای خارج و ارائه خدمات علمی و پژوهشی به کشورهای همسایه.در چشم‌انداز جمعیت دانشجویی دانشگاه صنعتی به ۱۰ هزار نفر با ۱۰ دانشکده خواهد رسید که ۶۰ درصد از جمعیت دانشجویی به تحصیلات تکمیلی تعلق خواهد داشت. ریاست دانشگاه صنعتی ارومیه در حال حاضر بر عهده دکتر جعفر عبداللهی شریف می باشد.

موقعیت جغرافیایی

آدرس دانشگاه صنعتی ارومیه

دانشگاه صنعتی ارومیه در استان آذربایجان غربی ، شهرستان ارومیه کیلومتر دوم جاده بند واقع شده است.

دانشکده ها و رشته ها

دانشکده های دانشگاه صنعتی ارومیه عبارتند از مهندسی فناوری اطلاعات ، مهندسی برق ، مهندسی مکانیک ، مهندسی صنایع ، مهندسی عمران ، مهندسی شیمی ، مهندسی معدن و علو پایه. رشته های این دانشگاه  در دوره کارشناسی عبارتند از مهندسی عمران ،مهندسی مکانیک ، مهندسی هوافضا ، مهندسی فناوری اطلاعات ، مهندسی صنایع گرایش تولید صنعتی ، مهندسی شیمی گرایش صنایع پتروشیمی ، مهندسی شیمی گرایش صنایع غذایی ، مهندسی معدن گرایش اکتشافات ، مهندسی برق گرایش الکترونیک ، مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار ، مهندسی اپتیک و لیزر.

ملاحظات

راههای ارتباط با دانشگاه صنعتی ارومیه :

تلفن : 04433728180         فکس : 04431980251       کدپستی : 17165-57166    صندوق پستی : 419-57155

وبسایت دانشگاه

منبع: درخت دانش

معرفی دانشگاه صنعتی اصفهان

معرفی دانشگاه صنعتی اصفهان

دانشگاه صنعتی اصفهان

تاریخچه و دستاوردها

دانشگاه صنعتی اصفهان در سال  در سال ۱۳۵۶ تاسیس شد. این دانشگاه ابتدا «دانشگاه صنعتی آریامهر اصفهان» بود که بعد از وقوع انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ شمسی به «دانشگاه صنعتی اصفهان» تغییر نام یافت و همانند «دانشگاه صنعتی آریامهر در تهران» (دانشگاه صنعتی شریف فعلی)، این دانشگاه مستقیماً بر اساس الگوی دانشگاه‌ام آی تی در آمریکا الگوبرداری گردید.

طراحان اصلی و اولیه دانشگاه صنعتی اصفهان هم از نظر ساختار درسی و هم از نظر شالوده سازمانی عبارت بودند از: شرکت آمریکایی آرتور دی لیتل (که یک شرکت مشاوره آکادمیک بود)، دکتر گوردون براون که ریاست کل دانشکده‌های مهندسی و از مدیران اصلی دانشگاه‌ام آی تی بود، دکتر جرج بوگلیارلو ریاست دانشکده فنی-مهندسی دانشگاه ایلینوی در شیکاگو، و دکتر مهدی ضرغامی معاونت دانشگاه صنعتی آریامهر در تهران.

شش دانشکده اولیه دانشگاه صنعتی اصفهانتوسط دکتر براون تاسیس شدند. دانشگاههای دیگر مانند دانشگاه شیراز و در زمینه پزشکی دانشگاه ارومیه در آن دوره بر اساس شیوه‌های مدرن آمریکایی الگو برداری گردیده بودند.دانشگاه صنعتی اصفهان از موسساتی بود که برنامه‌های وسیع و گسترده‌ای برای آن قبل از انقلاب در نظر گرفته شده بود بطوریکه برای ساخت دانشگاه اراضی وسیعی در حدود ۲۳۰۰ هکتار در نظر گرفته شده بود.

ریاست دانشگاه صنعتی اصفهان در حال حاضر بر عهده محمود مدرس هاشمی می باشد. دانشگاه صنعتی اصفهان، در سال ۲۰۱۲ از طرف پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) درآخرین گزارش آن از پیشتازان علم درکشور، به عنوان چهارمین دانشگاه در میزان تولید علم کشور طی سه دهه گذشته اعلام شده است. در این گزارش که به بررسی وتحلیل تولید علم کشور طی سال‌های ۱۹۷۰ تا ۲۰۱۲ پرداخته است، دانشگاه صنعتی اصفهان پس از دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، تهران و مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی جایگاه چهارم تولید علم کشور طی این مدت را به خود اختصاص داده است.

 

موقعیت جغرافیایی

آدرس دانشگاه صنعتی اصفهان

دانشگاه صنعتی اصفهان در استان اصفهان ، شهرستان اصفهان ، میدان استقلال خیابان اردکان واقع شده است.

دانشکده ها و رشته ها

دانشکده های دانشگاه صنعتی اصفهان عبارتند از : 1- فیزیک 2- ریاضی 3- شیمی 4- کشاورزی 5- حمل و نقل 6- منابع طبیعی 7- برق و کامپیوتر 8- مواد 9- معدن 11- عمران 12- مکانیک 13- مهندسی شیمی 14- نساجی 15- صنایع و سیستم ها

ملاحظات

دانشگاه صنعتی اصفهان یکی از قطب های علمی کشور است که با حضور چشمگیر در جشنواره های علمی و مسابقات علمی جهان و ارائه مقالات علمی در معتبرترین مجلات علمی دنیا مطرح است.ارتباط مناسب این دانشگاه با صنعت و مجهز بودن کارگاه های آموزشی و تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی یکی از بارزترین مشخصه های آن است. دانشگاه صنعتی اصفهان مانند یک شهرک دانشگاهی در درون خود تمامی امکانات اولیه برای زندگی را مهیا نموده و نیازهای عمده دانشجویان را مهیا نموده، فعالیت مراکز خدماتی در درون این دانشگاه چشمگیر است. و بخش پژوهشکده برق و کامپیوتر و امکانات ورزشی این دانشگاه خصوصاً استخر سرپوشیده این دانشگاه قابل توجه می باشد.

در گزارش پایگاه استنادی  ISC، سهم دانشگاه صنعتی اصفهان بعنوان برترین دانشگاه صنعتی کشور در تولید علم طی سه دهه گذشته ۶٫۵۵ درصدکل تولیدات علمی کشور است که پس از دانشگاه تهران جایگاه دوم در میان مراکز آموزش عالی وزرات علوم، تحقیقات وفناوری را بدست آورده است. همچنین در آوریل ۲۰۱۳ میلادی در جدیدترین رتبه‌بندی مؤسسه تایمز بعنوان یکی از معتبرترین مراکز رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهان، برای نخستین بار دانشگاه صنعتی اصفهان در فهرست یکصد دانشگاه ممتاز قاره آسیا قرار گرفت.

راههای ارتباط با دانشگاه صنعتی اصفهان:

تلفن : 03133912210         فکس : 03133912862       کدپستی : 8415683111

وبسایت دانشگاه

منبع: درخت دانش

معرفی دانشگاه صنعتی امیرکبیر

معرفی دانشگاه صنعتی امیرکبیر

دانشگاه صنعتی امیرکبیر

تاریخچه و دستاوردها

دانشگاه صنعتی امیرکبیر یا پلی تکنیک سابق در سال 1337 به طور رسمی تاسیس شد. پلی‌تکنیک تهران، نخستین دانشگاه صنعتی ایران و یکی از باسابقه‌ترین مؤسسات آموزش عالی ایران در زمینهٔ فنی و مهندسی است. این دانشگاه در آبان ۱۳۳۵ معادل ۱۹۵۶ میلادی، توسط مهندس حبیب نفیسی و به دستور محمدرضا شاه پهلوی تأسیس شد.

اولین دوره دانشجویان این دانشگاه در سال ۱۳۳۶ از طریق آزمون داخلی پذیرفته‌شدند و از سال ۱۳۳۷ فعالیت آموزشی پلی‌تکنیک تهران، به‌طور رسمی با پنج رشته مهندسی برق و الکترونیک، مهندسی مکانیک، مهندسی نساجی، مهندسی شیمی و مهندسی راه و ساختمان آغاز شد.از سال ۱۳۵۷ شمسی ، این مجموعهٔ آموزشی به دانشگاه صنعتی امیرکبیر تغییر نام داد و با گسترش و الحاق سه پردیس بندرعباس، گرمسار و ماهشهر به‌ آن، در حال حاضر یکی از دانشگاههای مطرح ایران می باشد. ریاست دانشگاه در حال حاضر بر عهده سید احمد معتمدی می باشد.

دانشگاه صنعتی امیرکبیر در زمینهٔ علوم کامپیوتر در رتبه‌بندی US World News and Reports در رتبه ۹۰ قرار دارد.هم‌چنین پلی‌تکنیک تهران برای سومین سال پیاپی در نظام رتبه‌بندی دانشگاه لایدن (سال‌های ۲۰۱۲، ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴) به‌عنوان برترین دانشگاه ایران معرفی می‌شود. در اسفند سال ۱۳۹۳ نیز این دانشگاه به عنوان رتبهٔ اول در جمع دانشگاه‌های صنعتی کشور از طرف ISC اعلام گردید. در ادامهٔ این لیست دانشگاه‌های صنعتی شریف و نیز دانشگاه علم و صنعت به ترتیب در رتبه‌های دوم و سوم قرار داشتند. دررتبه‌بندی موضوعی شانگهای در سال ۲۰۱۵، دانشگاه صنعتی امیرکبیر در رتبهٔ ۲۰۰–۱۵۱ در زمینهٔ ریاضیات قرار گرفت. در سال ۲۰۱۶ نیز در این رتبه‌ بندی، در جایگاه ۵۰۰–۴۰۱ در تمامی زمینه‌ها قرار گرفت.

موقعیت جغرافیایی

آدرس دانشگاه صنعتی امیرکبیر

دانشگاه صنعتی امیرکبیر در استان تهران ، شهر تهران ، خیابان حافظ واقع شده است. این دانشگاه همان طور که اشاره شد علاوه بر تهران دارای سه پردیس در بندرعباس ، گرمسار و ماهشهر می باشد که با احتساب آنها در حال حاضر حدود 14000 دانشجو در آن مشغول به تحصیل می باشند.

دانشکده ها و رشته ها

دانشکده های دانشگاه صنعتی امیرکبیر عبارتند از :1- دانشکدهٔ مهندسی نساجی 2- دانشکدهٔ ریاضی و علوم کامپیوتر 3- دانشکدهٔ مدیریت، علم و فناوری 4- دانشکدهٔ مهندسی برق 5- دانشکدهٔ مهندسی پزشکی 6- دانشکدهٔ مهندسی پلیمر 7- دانشکدهٔ مهندسی شیمی 8- دانشکدهٔ مهندسی صنایع و سیستم‌های مدیریت 9- دانشکدهٔ مهندسی عمران و محیط زیست 10- دانشکدهٔ مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات 11- دانشکدهٔ مهندسی دریا 12- دانشکدهٔ مهندسی معدن و متالورژی 13- دانشکدهٔ مهندسی مکانیک 14- دانشکدهٔ مهندسی انرژی و فیزیک 15- دانشکدهٔ مهندسی هوافضا 16- دانشکدهٔ مهندسی نفت 17- دانشگاه صنعتی امیرکبیر – واحد بندرعباس 18- دانشگاه صنعتی امیرکبیر – واحد گرمسار 19- دانشگاه صنعتی امیرکبیر – واحد ماهشهر

ملاحظات

راههای ارتباط با دانشگاه صنعتی امیرکبیر : تلفن : 02164540          صندوق پستی : 4413-15875

وبسایت دانشگاه

منبع: درخت دانش